PSRM

24 decembrie 2021

Vasile Bolea: „Pentru PAS nu este suficientă palma dată de Comisia de la Veneția?”

„E puțin pentru voi acea palmă pe care ați primit-o de la Comisia de la Veneția? Continuați să vă comportați obraznic?”. Cu o asemenea declarație s-a adresat către PAS deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea. Acesta a condamnat noul proiect al majorității parlamentare, prin intermediul căruia vrea să-și numească protejații în funcții în procuraturile specializate.

Vasile Bolea a menționat că modul în care PAS propune să se facă acest lucru este neconstituțional, subliniind că guvernarea practic repetă acțiunile din perioada regimului lui Plahotniuc.

– Cântecul vostru e frumos, luați-o de la capăt. Haideți să alegem astăzi șefii procuraturilor specializate conform unui principiu despre care cândva, în îndepărtatul an 2020, Curtea Constituțională a spus că este neconstituțional. Astăzi, voi propuneți același lucru, doar cu mici modificări. Voi ce, credeți că plecând în vacanță, Comisia de la Veneția nu vă va da în luna martie o nouă palmă pentru ceea ce propuneți? Vă va da. Și noi vom cere ca în acest sens, Comisia de la Veneția să-și expună opinia, a spus el.

Vasile Bolea a mai avertizat PAS de faptul că tot ce fac aceștia astăzi, li se va întoarce peste o vreme oarecare.
– Dacă doriți și în continuare pur și simplu să rupeți întregul sistem al justiției în această manieră galbenă a voastră, noi vom repara totul. Dar acel sistem deteriorat va lovi tot în voi. Sunt anumite principii. Toate structurile internaționale se ghidează de aceste principii, iar voi pur și simplu ați scuipat în ele. Dar Comisia de la Veneția nu va scuipa, de data aceasta vă va sancționa, a subliniat socialistul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă