PSRM

30 martie 2023

Vasile Bolea: noi am acordat o mână de ajutor, iar voi ați băgat mâna în buzunarul cetățenilor

„Cine a mai furat un miliard?”,- l-a întrebat Vasile Bolea, deputat BCS, pe prim-ministrul Dorin Recean, care a venit în Parlament pentru a cere prelungirea stării de urgență în țară.

Deputatul a amintit că zilele trecute președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că anul trecut Moldova a primit un ajutor de un miliard de euro. ”Unde este acest miliard?”, a întrebat Vasile Bolea, ”cine l-a cheltuit sub pretextul stării de urgență?”

Deputatul a menționat că doar actuala guvernare este interesată de prelungirea stării de urgență, pentru că aceasta le ajută să tăinuiască de oameni situația reală a lucrurilor.

El a amintit că autoritățile centrale au îndemnat oamenii să fie responsabili pe durata stării de urgență. Dar acum un an, responsabilitatea față de refugiați a fost demonstrată de oamenii simpli, de reprezentanții opoziției din raioane, și nu de reprezentanții puterii centrale. În calitate de mulțumire, guvernarea le-a deschis dosare penale.

„Am acordat o mână de ajutor celor nevoiași, iar voi, în acel moment, ați băgat mâna în buzunarul cetățenilor țării”, a subliniat Vasile Bolea.

Deputatul s-a adresat primului ministru, care a declarat de la tribuna parlamentară că guvernul a preîntîmpinat creșterea prețurilor la bunurile de prima necesitate și a asigurat furnizarea de resurse energetice ieftine: „la ce produse ați redus prețurile și care resurse energetice au scăzut în preț grație eforturilor guvernării? Deja și sicriele au devenit mai scumpe.”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă