PSRM

20 octombrie 2022

Vasile Bolea: nu dorim deteriorarea relațiilor cu poporul belarus

Deputatul socialist, Vasile Bolea a propus excluderea de pe ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului de astăzi Proiectul de hotărâre privind constituirea Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat.

„În primul rând, nu știm ce fel de organizație este”, a spus Vasile Bolea. “În al doilea rând, avem deja un grup de prietenie cu Republica Belarus.”

Deputatul a atras atenția asupra faptului că acest document încalcă Regulamentul Parlamentului, iar adoptarea acestuia poate conduce la încălcarea relațiilor diplomatice cu Republica Belarus – stat prietenos pentru Republica Moldova, precum și va afecta negativ relațiile bilaterale dintre state.

Cu toate acestea, deputații PAS au inclus proiectul de hotărâre pe ordinea de zi și l-au votat. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit sala și nu au participat la vot.

„Nu dorim deteriorarea relațiilor cu poporul belarus — un adevărat prieten și partener economic al țării noastre. Nu vom participa la acest vot”, a spus Vasile Bolea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă