PSRM

26 februarie 2020

Vasile Bolea: Cetățenii se pot familiariza cu documentele candidaților pentru funcțiile de membru al CSM pînă pe 3 martie

Comisia juridică, numiri și imunități informează că cetățenii se pot familiariza cu documentele și își pot expune avizul asupra candidaților pentru funcțiile de membru al Consiliului Superior al Magistraturii pînă pe 3 martie 2020. Despre acest lucru a declarat președintele comisiei parlamentare, deputatul PSRM,  Vasile Bolea.

Reamintim că, la 5 februarie, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat regulamentul de desfășurare a concursului de selectare a candidaților la funcțiile de membru al CSM din rîndul profesorilor de drept. Anterior, la 20 decembrie 2019, Parlamentul a adoptat modificările la Legea cu privire la CSM, conform cărora numărul membrilor consiliului va fi extins de la 12 la 15.

În același timp, sistemul judiciar alege șapte membri ai consiliului, iar patru – Parlamentul. Încă trei – ministrul Justiției, Procurorul General și șeful Curții Supreme de Justiție sunt numiți membri ai CSM prin dreptul de serviciu.

La concursul pentru selectarea a patru candidați la funcțiile de membru al CSM, au depus actele 18 persoane.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă