PSRM

24 noiembrie 2022

Vasile Bolea: Luna noiembrie 2022 va rămâne în istoria justiției din Republica Moldova ca și o lună neagră

Este opinia deputatului socialist, Vasile Bolea, expusă în plenul Parlamentului în cadrul examinării votului de neîncredere împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

”Am văzut, am citit pe diferite chat-uri cum ministrul Justiției apare în calitate de baron al mafiei de la guvernare care comandă deschiderea dosarelor penale împotriva oponenților politici, efectuează trafic de influență și șantaj al membrilor consiliului procurorilor, abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu, participă la coruperea alegătorilor etc. Toate aceste acțiuni săvârșite, într-o țară cu o justiție cu adevărat liberă, ar fi fost condamnate pentru cel puțin 242 de ani de pușcărie”, a remarcat Vasile Bolea.

Deputatul socialist a criticat faptul că, deși în legislatura precedentă actualul ministru a pledat pentru transparență în organizarea concursurilor, dar când a venit timpul să acționeze întreaga lume a văzut cum sunt trucate concursurile, inclusiv cel pentru șefia procuraturii Anticorupție, procuraturile raionale etc.

În context, deputatul a întrebat dacă ministrul Litvinenco este pregătit să treacă testul la detectorul de minciuni.

Bolea a vorbit, de asemenea, despre ”progresele” actualei guvernări, printre care eliberarea foștilor deputați, împotriva cărora au fost pornite dosare penale, ignorarea faptului că ex-Guvernatorul BNM, inculpat în dosarul furtului miliardului petrece la o masă de nuntă împreună cu Dorel Mustață, judecător la Curtea Supremă de Justiție, președinte-interimar al Consiliului Superior al Magistraturii. Totodată deputatul s-a interesat despre soarta lui Țuțu, Candu, Pavel Filip, fostul ”simplu” prim-ministru, Iurie Leancă, progresele în lupta cu cei care au concesionat aeroportul, au contribuit la furtul miliardului, au făcut contrabandă la graniță.

După o pauză, pe finalul discursului, Vasile Bolea a concretizat că ”Acesta a fost un minut de reculegere la mormântul justiției din RM, ucisă de baronul mafiei de la guvernare, Sergiu Litvinenco”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă