PSRM

23 iunie 2022

Vasile Bolea: când a fost investit guvernul Gavriliță s-a vorbit că este un guvern anticriză. În realitate – el doar generează crize

În luarea sa de cuvânt pe marginea proiectului de lege de prelungire a stării de urgență, Vasile Bolea, deputat BCS a menționat că fracțiunea BCS nu va susține această decizie.

Vasile Bolea a argumentat mesajul său prin faptul că Guvernul este în imposibilitate de a gestiona crizele, ci doar le generează. Iată de ce este necesară instituirea stării de urgență.

”Vorbiți despre pericolul sistării aprovizionării cu gazele naturale ca urmare a auditului neefectuat la ”Moldovagaz”. Dar cine a provocat această criză?

Vorbiți despre gestionarea fluxului de refugiați, dar administrațiile publice locale au gestionat cu brio problema refugiaților, fără ajutorul guvernului care era necesar, dar nu a venit.

Vorbiți despre problema aprovizionării Republicii Moldova cu energie electrică și produsele petroliere. Ce au făcut autoritățile în vederea soluționării acestor probleme? La stațiile alimentare nu avem motorină, iar agricultori nu au cu ce treiera grânele. Nu ați făcut nimic!

Vorbiți că în toate relele din țară este vinovată situație de război din Ucraina. Dar criza aprovizionării cu energie electrică a apărut din toamnă.

Vorbiți despre situația de la hotarele țării urmare a fluxului mare de tiruri. Dar ce a propus guvernul pentru a gestiona această situație? Ați trimis doar psihologi și psihoterapeuți la graniță.

Vorbiți că aveți nevoie de luare a deciziilor prompte, dar este mecanism legal de asumare a răspunderii. Dar nu-l utilizați pentru că nu vreți să veniți în Parlament să dați o dare de seamă, ce ați făcut, unde ați cheltuit banii.

Din păcate atunci când a fost investit guvernul Gavriliță s-a vorbit că este un guvern anticriză. În realitate acest guvern doar a generat crize și situații de urgență”, remarcat Vasile Bolea.

Deputatul PSRM a subliniat că nicio criză nu a fost soluționată de Guvernul Gavriliță, iar următoarea criză generată de ei va fi în domeniul agriculturii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă