PSRM

18 noiembrie 2021

Vasile Bolea: Alaiba își pune oamenii în funcție, pentru ca URALIS, compania părinților săi, să obțină mai mulți bani de la stat

Deputatul PAS Dumitru Alaiba, care este și președintele Comisiei economie, buget și finanțe, l-a promovat pe un prieten de al său, Serghei Merjan, în funcția de director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, ca acesta să îi faciliteze accesul la banii publici. Acuzațiile au fost aduse de către deputatul socialist, vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, în cadrul unei conferințe de presă.

„Compania URALIS, care le aparține părinților lui Dumitru Alaiba, a fost conectată la fondurile statului prin care statul cheltuia mai mulți bani pentru achiziții publice. Dacă accesați sursele deschise de informații, veți vedea că din 2017 încoace, compania rudelor lui Alaiba a câștigat tendere de 90-100 mln lei. Ați văzut lupta pe care a avut-o Alaiba cu această Agenție de Contestanții anterior, pentru că găsea mai multe neconcordanțe cu legislația și nu îi dădea companiei URALIS să acceseze suplimentar fonduri ale statului. Probabil din acest considerent, Alaiba a mimat concursul iar o persoană care este apropiată de el a venit în această funcție”, a declarat Bolea.

Amintim că recent majoritatea parlamentară l-a numit pe Serghei Merjan în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Merjan a activat împreună cu Dumitru Alaiba la mai multe organizații neguvernamentale din țara noastră.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă