PSRM

13 octombrie 2021

Regiuni întregi din Moldova doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 doar cu Sputnik V

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V este bine cunsocut în Moldova prin eficiența sa. Mai multe regiuni din republică au refuzat să efectueze imunizarea cu oricare alte vaccinuri. Despre aceasta a comunicat Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, într-un dialog cu reporterul TASS, în cadrul celui de-al treilea Forum Eurasiatic al Femeilor.

„Toți îl consideră eficient (vaccinul rusesc Sputnik V – notă TASS), la noi au fost chiar regiuni întregi care au refuzat să se imunizeze cu alt vaccin în afară de Sputnik V”, a menționat ea.

Greceanîi a subliniat necesitatea livrărilor vaccinului Sputnik V în republică, reamintind că în perioada președinției lui Igor Dodon, s-au purtat negocieri privind achiziția unui milion de doze de vaccin rusesc.

Deputatul a adăugat că în prezent, ritmurile de vaccinare în Moldova au devenit mai lente. Actualmente, Ministerul Sănătății din Moldova constată creșterea numărului de contaminări cu COVID-19 și reducerea ritmurilor de vaccinare.

Vaccinul Sputnik V, popular în republica noastră, este inaccesibil acum în Moldova. Anterior, guvernul RM a inițiat negocieri cu privire la achiziția unui lot de vaccin rusesc, însă guvernul pro-european care a venit la putere preferă producătorii occidentali.

Sursă: TASS

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă