PSRM

04 aprilie 2016

Unii agenţi economici care construiesc ilegal ameninţă consilierii municipali PSRM cu răfuială personală

O declaraţie în acest sens a fost făcută de consilierul municipal din partea Partidului Socialiştilor, Alexandru Odinţov. Potrivit lui, firma de construcţii „Pro Invest” a trecut la ameninţări personale şi calomnii după ce consilierii socialişti au sistat lucrările de construcţie de pe strada Ialoveni.

„La inspectarea tuturor construcţiilor ilegale, noi ne conducem de următoarele principii – acordul locatarilor, legalitatea acţiunilor firmelor care construiesc şi respectarea normelor urbanistice. Firma „Pro Invest”, care efectuează lucrări de construcţie pe str. Ialoveni, 96/3, a început a mă ameninţa prin reţele de socializare, mai mult, a început a răspîndi informaţii calomnioase. Însă vreau să spun că nu vom ceda şi vom continua să apărăm interesele orăşenilor.”a declarat Alexandru Odinţov, adăugînd că documentaţia firmei care construieşte pe strada Ialoveni,  are mai multe încălcări.

„Lotul de teren unde au loc lucrările, a fost cumpărat în anul 2006, în cadrul unei licitaţii, contra sumei de 4 milioane lei şi noi nu avem obiecţii faţă de teren. Dar, noi avem obiecţii faţă de documentaţia firmei şi anume faţă de autorizaţia de construcţie, în care este indicat certificatul urbanistic 673/15, care aparţine unei firme absolut străine. Certificatul urbanistic al firmei „Pro Invest” a fost înregistrat cu numărul 722. Din acest motiv am înaintat personal o reclamaţie adresată Inspecţiei de Stat în Construcţii, care a emis o prescripţie corespunzătoare, prin care a dispus sistarea lucrărilor de construcţie. Totuşi, firma continuă să ignoreze dispoziţiile şi continuă lucrările. În acelaşi timp, compania ne acuză de blocarea lucrărilor de construcţie”, a adăugat Alexandru Odinţov.

Consilierul socialist a declarat că o să depună o plîngere penală la procuratură cu privire la acuzaţiile şi ameninţările ce i-au fost adresate, şi va solicita să i se retragă firmei în cauză licenţa pentru activitatea în construcţie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă