PSRM

13 octombrie 2020

Un nou SONDAJ arată că Igor Dodon are cele mai mari șanse să câștige alegerile prezidențiale

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegerile prezidențiale, Igor Dodon ar obține cele mai multe voturi. Sunt datele sondajului sociologic „Vox Populi, octombrie 2020 -Situația sociopolitică din Republica Moldova în ajunul alegerilor prezidențiale”, realizat și prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit studiului, aproape 42 la sută din cetățenii deciși l-ar vota pe Igor Dodon pentru al doilea mandat de președinte al țării. Maia Sandu ar acumula 24,5 la sută din voturi, iar pe locul trei s-a clasat Andrei Năstase cu 12,2%.

În comparație cu datele aceluiași sondaj prezentat în luna septembrie, numărul susținătorilor care și-ar da voturile pentru Igor Dodon este în creștere, iar pentru Maia Sandu – în scădere. Astfel, dacă în septembrie 41,6% din respondenții deciși au declarat că îl vor vota pe Dodon, în octombrie – această cifră se ridică la 41,7%.

În schimb Maia Sandu pierde din voturi. Dacă în septembrie 26% din cetățenii deciși au declarat că o vor susține pe Sandu, în octombrie numărul votanților pentru liderul PAS ajunge la 24,5%, în scădere cu 1,5%.

Conform sondajului, datele pentru ceilalți candidați la funcția de președinte s-ar prezenta în felul următor: Andrei Năstase – 12,2%; Renato Usatîi – 8,6%; Violeta Ivanov – 6,1%; Octavian Țâcu – 2,2%; Tudor Deliu – 1,8% și Dorin Chirtoacă – 1,7%. Totodată, 0,9% din respondenți au declarat că ar susține o altă personalitate.

Ancheta sociologică s-a desfășurat, în perioada 26 septembrie – 8 octombrie, pe un eșantion de 1167 de respondenți, cu o eroare maximală de + 3,0%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă