PSRM

24 august 2020

Un deputat PSRM le-a cerut procurorilor informații despre dosarul celor 1200 de camere pentru BAC, cumpărate cu abateri cînd Maia Sandu era ministru

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea le-a cerut procurorilor informații despre dosarul achiziționării celor 1200 de camere de supraveghere pentru examenele de Bacalaureat în perioada cînd Maia Sandu era ministru al Educației. Într-o postare pe Facebook, Batrîncea a scris că le-a solicitat procurorilor să confirme sau să infirme dacă a fost intentată o cauză penală pe marginea trucării licitației în valoare de aproape 7 milioane de lei. „În cazul existenței unei asemenea cauze penale, ce acțiuni procesuale au fost întreprinse și cu ce s-au soldat? Este just că, în cazul existenței unei asemenea cauze penale, a fost clasat procesul penal? Totodată, care au fost circumstanțele care au determinat clasarea procesului penal?”, a relatat Batrîncea.

Socialistul i-a amintit Maiei Sandu că fostul șef al procuraturii municipale, Ivan Diacov, a făcut dezvăluiri scandaloase despre acest dosar.

“Voi aminti în acest sens și de regretele publice ale fostului procuror șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov: „Nu statul fură, stimată doamnă Maia. HOȚII fură de la stat. Dumneata mai ții minte cu cât mai mult ai plătit pentru camerele video chinezești pentru supravegherea examenelor de bacalaureat, cumpărându-le cu prețul celor confecționate în Germania? De trei ori ați amînat licitația, pînă n-a cîștigat cel ce trebuia… Toți așa fac, nu-i așa? Recunosc, sunt vinovat. Am clasat acel dosar…”, scrie Batrâncea.

În aceeași postare, Vlad Batrânce spune că în calitatea sa de ministru al Educației, “Maia Sandu a rămas în memoria cetățenilor noștri cu: 1. Închiderea școlilor (au fost închise peste 200 de școli) 2. Concedierea profesorilor care au atins vîrsta de pensionare. 3. Proteste ample ale elevilor și profesorilor. 4. Camere de supraveghere la examenele de bacalaureat”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă