PSRM

14 iunie 2019

UE pledează pentru un dialog politic deschis și transmiterea puterii pe cale pașnică în Republica Moldova

Poziția Uniunii Europene de susținere a majorității parlamentare și a noului Guvern al Republicii Moldova a fost reiterată în cadrul unei întrevederi a Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi cu 17 ambasadori ai statelor membre ale UE, acreditați la Chișinău.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a exprimat gratitudine ambasadorilor europeni pentru buna atitudine față de Republica Moldova și pentru încrederea  acordată noului Guvern al Republicii Moldova. ”Prezența Dumneavoastră la ședința din 8 iunie a însemnat foarte mult pentru formarea majorității parlamentare și învestirea noului Guvern”, a specificat speakerul.

Zinaida Greceanîi a mai menționat că majoritatea parlamentară își dorește și pe viitor o colaborare strânsă cu partenerii europeni și a dat asigurări că Acordul de Asociere UE – Republica Moldova va fi în continuare implementat.

La rândul său, Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko a menționat importanța asigurării unui dialog constructiv între forțele politice moldovenești, dar și a securității oamenilor în timpul manifestațiilor care au loc în Republica Moldova. ”Mesajul nostru este următorul: toate acțiunile, inclusiv cele care vor avea loc duminică, trebuie să se desfășoare absolut pașnic, fără violențe, iar autoritățile trebuie să asigure securitatea oamenilor”, a subliniat Ambasadorul Peter Michalko.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă