PSRM

17 iunie 2021

Judecata obligă CEC să examineze sesizarea Blocului, privind folosirea imaginii președintelui în campanie

Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să examineze sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, prin care aceştia acuză PAS că foloseşte imaginea preşedintelui Maia Sandu în campania electorală. Decizia a fost luată de către magistrați, astăzi, 17 iunie.

„Se admite acțiunea înaintată de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor împotriva Comisiei Electorale Centrale, terț Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate cu privire la anularea răspunsului din 12.06.2021 și obligarea examinării contestației depuse înregistrată din 09.06.2021. Se anulează răspunsul Comisiei Electorale Centrale din 12.06.2021. Se obligă Comisia Electorală Centrală să examineze contestația depuse de către Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor”, se arată în decizia judecătorilor.

Amintim că, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor au reclamat că PAS foloseşte imaginea preşedintelui Maia Sandu în campania electorală. Aceştia au depus o sesizare la CEC după ce PAS a distribuit pliante în care apare fotografia şefului statului. Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a cerut ca PAS să fie obligat să lichideze stocul de ziare electorale şi să primească un avertisment pentru faptul că au folosit imaginea preşedintelui Maia Sandu. Este vorba despre un tiraj de 100.000 de pliante.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă