PSRM

18 mai 2020

Statul va purcede la procedura insolvabilitate față de Avia Invest, ce presupune întreruperea contractului

Statul va declanșa procedura de insolvabilitate față de Avia Invest, companie concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința din această dimineață cu președintele țării, Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanîi.

Potrivit premierului, compania nu și-a achitat datoriile față de stat în mărime de peste 22 de milioane de lei și nu și-a respectat angajamentul investițional prevăzut în contractul de concesionare, semnat în 2013. În prezent, Avia Invest a intrat în incapacitate de plată.

”Statul Republica Moldova nu are bani să achite pentru acei care veneau în 2013 în mod fraudulos chipurile să investească. Insolvabilitatea va însemna rezilierea contractului de concesiune, conform punctului 26(1)”, a precizat șeful Guvernului de la Chișinău.

Premierul a amintit că, în iulie 2019, Guvernul condus de Maia Sandu a permis reeșalonarea unei datorii de 118 milioane de lei a Avia Invest față de stat, deși încă atunci putea fi declanșată procedura de insolvabilitate.

”Un Guvern responsabil nu reeșalonează datoriile care sunt, dar apără interesele statului”, a spus Chicu.
Președintele Igor Dodon a declarat în repetate rânduri că Aeroportul Internațional Chișinău va fi întors în proprietatea statului, iar cei care au încălcat legea în momentul semnării contractului de concesionare vor trebui să răspundă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă