PSRM

01 decembrie 2020

Sprijin pentru principalele legi bugetar-fiscale ale tării

Deputații PSRM au reiterat sprijinul pentru proiectele principalelor legi bugetar-fiscale ale țării. Fracțiunea parlamentară a socialiștilor a discutat această temă, precum și alte subiecte de actualitate, la ședința de astăzi, cu participarea președintelui țării, Igor Dodon.

PSRM a decis să susțină în comisiile permanente proiectele adoptate luni de Guvern privind politica bugetar-fiscală, bugetul de stat și al asigurărilor sociale. „Aceste legi importante trebuie adoptate până la sfârșitul anului, pentru a fi promulgate și să intre în vigoare din 1 ianuarie 2021. Ar fi o mare iresponsabilitate față de cetățeni să lăsăm țara fără principalele legi financiar-bugetare. Cu atât mai mult că bugetul de stat prevede majorări de salarii în sistemul bugetar chiar din 1 ianuarie. La fel, sunt prevăzute mai multe îmbunătățiri fiscale, care să ajute la bunăstarea oamenilor, dar și la dezvoltarea afacerilor”, a declarat Igor Dodon.

Fracțiunea PSRM a luat act de refuzul Maiei Sandu de a-și asuma guvernarea țării. Insistăm pe ideea că decizia președintelui ales este fie o trădare a propriilor ei alegători, cărora le-a promis un șir de acțiuni, fie o frică de a-și asuma guvernarea țării în perioada crizei pandemice. Suntem gata în continuare să susținem un Guvern propus de Maia Sandu, dacă acesta va fi format din oameni profesioniști și o îndemnăm să înceapă discuțiile cu toate grupurile parlamentare în acest sens.

Totodată, deputații PSRM și-au exprimat îngrijorarea față de tensionarea situației în raport cu raioanele din stânga Nistrului. “Anumite afirmații necumpătate în raport cu cetățenii din Transnistria, pe care-i numesc „separatiști”, dar și alte declarații neprietenești la adresa Rusiei, au generat diverse analize și scenarii, care includ și pericolul dezghețării conflictului de pe Nistru”, a punctat Corneliu Furculiță, liderul fracțiunii PSRM. El a subliniat că întreaga societate, în mod special demnitarii și politicienii, trebuie să fie mult mai atenți în declarații și acțiuni, pentru a evita izbnucnirea unui nou conflict sângeros în estul țării.

Deputații PSRM au optat și pentru o politică externă echilibrată, fără turnuri bruște într-o direcție sau alta, care ar putea aduce pagube serioase țării noastre.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă