PSRM

03 iunie 2019

Consilierii PSRM au solicitat administrației capitalei să soluționeze problema privind canalizările pluviale

Consilierii municipali ai fracțiunii Partidului Socialiștilor, pe data de 3 iunie, au desfășurat tradiționalul briefing cu privire la problemele capitalei.

Consilierul municipal al PSRM, Vitalie Mucan, a remarcat incapacitatea serviciilor comunale de a face față consecințelor ploilor abundente din Chișinău.

„Toți suferim din cauza aceasta, dar la ședința serviciilor comunale spun că totul este bine”, a afirmat consilierul. El a menționat că principalul scop al serviciilor comunale este evitarea efectelor negative ale ploilor, cu care ne confruntăm permanent. Cu atît mai mult că acest lucru este posibil.

Socialistul a declarat că pentru întreținerea și amenajarea drumurilor, pentru anul 2019 au fost alocate 420 mln. lei, „totuși noi vedem calitatea proastă a reparației și construcției drumurilor și termenul de executare depășit”.

De asemenea, acesta a remarcat că nu sunt curățate canalizările pluviale, iar pe unele străzi acestea lipsesc sau au fost acoperite cu un strat de asfalt.

Fracțiunea PSRM a solicitat autorităților municipale ca în mod de urgență să pregătească propuneri privind soluționarea problemelor enumerate pentru următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău:

  1. Propuneri cu privire la construcția și amenajarea canalizării pluviale și curățirea ei în locurile necesare;
  2. Curățarea rîului Bîc.

Consilierul municipal, Alexandr Odințov a remarcat că reprezentanții întreprinderilor municipale, în special Exdrupo și Parcul de troleibuze, a căror fondatori este consiliul municipal, ignoră ședințele comisiilor CMC.

În același timp, după ședința la care au participat reprezentanții Parcului de troleibuze și Autosalubritate, consilierii PSRM au venit cu cîteva inițiative. În special este vorba despre proiectul de reciclare a anvelopelor vechi la baza Autosalubritate și producerea pardoselelor speciale pentru terenurile de sport și stadioane, precum și prelucrarea materialelor plastice și producerea unor obiecte arhitecturale mici pentru oraș, cum ar fi băncile.

De asemenea, se propune organizarea transportului locuitorilor din suburbii și de pe străzile mici, care nu au acces la mijloacele de transport public, la principalele rute de autobuze și troleibuze, la microbuze. Aceasta, apropo, este prevăzută de Strategia de Dezvoltare a Transportului Public, elaborată în 2014.

Alexandr Odințov a venit cu un apel și către administrația orașului solicitînd soluționarea, în mod de urgență, a problemei privind construcția benzinăriilor chiar lîngă parcul “Alunel”. Potrivit lui, în această situație scandaloasă, administrația este inactivă.

Consilierul municipal, Nichita Țurcan a declarat că vinerea trecută a fost publicat anunțul despre licitația pentru introducerea sistemului electronic de plată în autobuze și troleibuze. Acest proiect a fost promovat datorită persistenței consilierilor socialiști.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă