PSRM

17 august 2022

Raionul Soroca a stabilit relații de colaborare cu orașul Wuhan din China

Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac și primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, au avut o întrevedere de lucru online cu reprezentanții administrației orașului Wuhan din China, cu participarea Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin.

Părțile au discutat perspectivele cooperării în domeniul turismului, educației, comercial-economic. Deputatul Alla Pilipețcaia a subliniat că printre obiectivele de bază ale Partidului Socialiștilor se află promovarea unor standarde ridicate de viață în toate regiunile țării, deschiderea de noi locuri de muncă și piețe de desfacere pentru produsele autohtone.

În cursul dialogului a fost menționată existența unui potențial sporit în efectuarea schimbului cultural între Soroca și Wuhan, predarea limbii chineze pentru tinerii din Soroca și creșterea atractivității turistice a orașului.

Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac a menționat interesul pentru implementarea unor proiecte în domeniul energiei regenerabile și securității energetice, cu suportul părții chineze.

Directorul Oficiului Afacerilor Externe din Wuhan, Duan Xiaoming, a pledat pentru continuarea cooperării cu raionul Soroca în interesul ambelor state.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă