PSRM

25 mai 2022

Сonducerea PSRM a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon

Astăzi, la sediul Parlamentului RM, a avut loc întrevederea Zinaidei Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, Secretar Executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului RM și Olga Cebotari, membră a Comitetului Executiv al PSRM cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

În debutul întrevederii, Zinaida Greceanîi a exprimat gratitudine pentru suportul constant acordat de Statele Unite ale Americiii țării noastre pe filiera socio-economică și a subliniat că SUA este un partener extern important, iar RM optează pentru menținerea unei dinamici pozitive în relațiile bilaterale moldo-americane. Totodată, Zinaida Greceanîi a trecut în revistă prioritățile Partidului Socialiștilor din RM, care, actualmente, reprezintă cea mai mare forță de opoziție.

De asemenea, în contextul ultimelor evenimente de pe arena politică a țării, a fost menționată practica organizării acțiunilor de intimidare a reprezentanților opoziției, inclusiv a membrilor APLP-urilor, primarilor și consilierilor, deputaților din Partidul Socialiștilor. Cel mai vădit exemplu de răfuială politică ține de arestul fostului Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Dosarele fabricate sunt intentate la comandă de către guvernarea actuală, în scopul insuflării fricii în rândurile opoziției.

La rândul său, oficialul american a adus asigurări că dosarul ex-Președintelui țării reprezintă un caz de rezonanță, evoluția căruia va fi monitorizată cu atenție de către partenerii americani, care vor veni, în scurt timp, cu o declarație în sensul corectitudinii gestionării dosarului.

În continuare, Olga Cebotari a pledat pentru o justiție corectă și echitabilă, indiferent că sub incidență cade o persoană de demnitate publică a unui partid de opoziție. Totodată, a fost subliniat faptul că Partidul Socialiștilor nu va tolera o atitudine discriminatorie în raport cu membrii și adepții partidului, făcând apel la respectarea supremăției legii.

Pe finalul întrevederii, Vlad Batrîncea a menționat că actuala majoritate parlamentară respinge cu înverșunare inițiativele propuse de fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, nici un proiect de lege înaintat nefiind examinat în cadrul ședințelor plenare ale Parlamentului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă