PSRM

27 iulie 2020

Sondaj: Peste 82 la sută din cetățeni consideră că în Moldova este nevoie de o lege care ar interzice traseismul politic

În Moldova este nevoie de o Lege care va interzice traseismul politic, consideră peste 82% din cetățeni
Majoritatea covârșitoare a cetățenilor susțin că în Moldova este necesară o lege care să interzică trecerea deputaților de la un partid la altul pe perioada exercitării mandatului. Datele se conțin în sondajul Vox Populi, iulie 2020 „Republica Moldova la trei decenii de independență: aspecte sociologice”, prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Astfel, aproape 82% dintre persoanele chestionate au declarat că în Moldova se impune o lege care să interzică și să sancționeze traseismul politic. 8,4% au răspuns că nu este nevoie de o asemenea lege, iar 9,8% nu au putut formula o opinie.

Amintim, președintele Igor Dodon a venit cu inițiativa de a interzice prin Constituție traseismul politic. Șeful statului a declarat că acest fenomen trebuie eradicat și sancționat dur. Fracțiunea PSRM a anunțat că va susține acest proiect de lege în Parlament, care are nevoie de cel puțin 67 de voturi.

Sondajul a fost efectuat în perioada 14-24 iulie, pe un eșantion de 1175 de respondenți din 87 localități. Marja de eroare este de 3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă