PSRM

13 octombrie 2020

SONDAJ: În turul doi al alegerilor prezidențiale Igor Dodon o va devansa pe Maia Sandu cu o diferență de 9%

Igor Dodon va câștiga cu o diferență de peste 9% în fața Maiei Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale. Datele sunt prezentate în sondajul sociologic „Vox Populi, octombrie 2020 – Situația sociopolitică din Republica Moldova în ajunul alegerilor prezidențiale”, prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit studiului, dacă în turul doi al alegerilor prezidențiale vor accede actualul președinte și liderul PAS, Igor Dodon va fi votat de 54,6% din alegători, iar Maia Sandu – de 45,4%.

Sondajul mai indică și asupra creșterii diferenței de vot între Dodon și Sandu în cazul în care cei doi politicieni se vor întâlni în turul doi al alegerilor prezidențiale. Astfel, dacă în septembrie 54,2% din respondenți au declarat că își vor da votul pentru Igor Dodon în turul doi, atunci în octombrie numărul acestora crește până la aproape 54,6%.

Pentru Maia Sandu în septembrie au declarat că vor vota în turul doi 45,8%, iar în octombrie – 45,5%.

Ancheta sociologică s-a desfășurat, în perioada 26 septembrie – 8 octombrie, pe un eșantion de 1167 de respondenți, cu o eroare maximală de + 3,0%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă