PSRM

05 martie 2021

Sondaj: Igor Dodon și Maia Sandu sunt cele mai active persoane publice

Igor Dodon și Maia Sandu sunt două persoane publice la fel de active, dar acțiunile actualului președinte al țării sunt mai mediatizate de către jurnaliști. De această părere este majoritatea experților, care a participat la un sondaj realizat de Intellect Group – Rating politic, februarie 2021.

Respondenții au fost invitați să evalueze activitatea persoanelor publice din țara noastră, atribuindu-le de la 1 la 10 puncte. Liderul PSRM, Igor Dodon, și președintele țării, Maia Sandu, au obținut o notă egală – 9. Edilul Capitalei, Ion Ceban, se află pe locul doi cu 7 puncte, iar pe locul trei este Zinaida Greceanîi – 6,5. Procurorul general Alexandr Stoianoglo a obținut nota 4,5.

La capitolul “Mediatizare”, punctele s-au împărțit: Maia Sandu – 9,7, Igor Dodon – 8, Ion Ceban și Natalia Gavrilița – 7,5, Ala Nemerenco – 7.

În cadrul cercetării sociologice au fost implicați 20 de analiști politici și experți, 10 jurnaliști politici, comentatori, experți internaționali, dar și jurnaliști din Federația Rusă, România, Ucraina, SUA, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie. Datele au fost colectate pe parcursul lunii februarie 2021.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă