PSRM

27 iulie 2020

SONDAJ: Cei mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova au încredere în Igor Dodon

Personalitatea politică în care moldovenii au cea mai mare încredere este președintele țării, Igor Dodon
Președintele țării, Igor Dodon, este personalitatea politică din țara noastră, care se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor. O arată datele studiului VOX Populi iulie – 2020 „Republica Moldova la trei decenii de independență: aspecte sociologice”, realizat de Asociația Sociogilor și Demografilor.

Aproape 35 la sută din respondenții deciși au spus că au cea mai mare încredere în Igor Dodon, iar pe locul doi s-a clasat Maia Sandu cu 23,3%. Primarul de Bălți Renato Usatîi se bucură de încrederea a doar 7,6 la sută din cetățenii deciși, iar edilul Capitalei, Ion Ceban – de 5,9%. În top cinci se regăsește și premierul Ion Chicu, în care au încredere a 5,2% din respondenți.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-24 iulie, pe un eșantion de 1175 de respondenți din 87 de localități. Marja de eroare este de 3%.

 

Valentina, [27.07.20 13:45]
SONDAJ: Cinci partide ar accede în Parlament dacă duminica ar avea loc parlamentarele, iar cele mai multe mandate le-ar obține PSRM

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, PSRM ar obține cele mai multe voturi (Sondaj)

Cei mai mulți cetățeni ar vota pentru PSRM, dacă duminica viitoare ar fi organizate parlamentarele (SONDAJ)

SONDAJ: Dacă duminica ar fi alegerile parlamentare, PSRM ar obține 43,5%, iar PAS – 28%

Cinci partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, iar cele mai multe mandate în forul legislativ le-ar obține PSRM. Acestea sunt rezultatele sondajul ”Vox Populi, iulie 2020 „Republica Moldova la trei decenii de independență: aspecte sociologice”, prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.
Conform studiului, pentru PSRM ar vota 43,5% din cetățenii care și-au formulat o opinie electorală. Pe locul doi, potrivit sondajului, se situează PAS cu aproape 28% din sufragii.
Același sondaj arată că Partidul ”Șor” ar obține 6,5% din voturi, Partidul Nostru – 5,6%, iar PDM – 5%. În schimb, partidul condus de Andrei Năstase nu ar acumula numărul necesar de voturi pentru a accede în Parlament.
Sondajul a fost efectuat în perioada 14-24 iulie, pe un eșantion de 1175 de respondenți din 87 localități. Marja de eroare este de 3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă