PSRM

26 martie 2019

Socialiștii au participat la evenimentele festive dedicate celei de-a 75-a aniversare de la eliberarea orașului Bălți de sub ocupația fascistă

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, deputații PSRM au participat, pe 26 martie, la evenimentele dedicate celei de-a 75-a aniversare de la eliberarea orașului Bălți de sub ocupația fascistă, care se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Împreună cu șeful statului, Igor Dodon, ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc, primarul mun. Bălți, Nicolae Grigorișin, episcopul de Bălți și Fălești, Markel, deputați, consilieri prezidențiali, conducerea Uniunii Veteranilor de Război și a Uniunii Ofițerilor, sute de orășeni, socialiștii au mers la Memorialul gloriei militare, unde au depus flori la Mormîntul Ostașului Necunoscut.

În fața celor prezenți, cu un discurs, a venit Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon,  care i-a felicitat cu ocazia eliberării orașului Bălți. Șeful statului a menționat că, poporul nostru are multe lucruri care ne unesc: istoria, statalitatea, credința ortodoxă și victoria comună. “Consider că noi, trebuie să păstrăm memoria despre Marea Victorie și s-o transmitem copiilor și nepoților noștri”, a subliniat Igor Dodon.

Șeful statului a amintit despre inițiativa sa cu privire la vizitarea, pînă la Ziua Victoriei, a tuturor veteranilor care trăiesc în Moldova și de a le aduce un omagiu pentru faptele eroice din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. “Sunt convins că acest lucru este necesar în primul rînd pentru tînăra generație”, a spus Igor Dodon.

Menționăm că, în anul 2019, Moldova marchează aniversarea a 75-a de la eliberarea de sub ocupația nazistă. Prima localitate care a fost eliberată și unde au avut loc manifestări a fost orașul Soroca, iar evenimentele festive se vor încheia la 24 august, în ziua eliberării Chișinăului în cadrul operațiunii Iași-Chișinău. De asemenea, la 9 Mai, în capitală, va fi organizat tradiționalul Marș al Victoriei.

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă