PSRM

07 iunie 2019

Socialiștii propun ca în Chișinău să fie organizată sortarea și reciclarea deșeurilor

Consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău propun ca în municipiu să fie organizată sortarea și reciclarea deșeurilor. Acest lucru va permite evitarea poluării mediului și se va obține un profit suplimentar în bugetul de stat.

Liderul fracțiunii PSRM din consiliul municipal, Dinari Cojocaru, în cadrul ședinței comisiei a spus că în prezent, în Chișinău se face sortarea parțială a deșeurilor, a plasticului, cartonului și a metalului.

„Noi am propus ca această activitate să fie organizată la nivel de municipiu. Acest lucru va permite întreprinderii municipale să primească venituri din reciclarea deșeurilor, să fie autonomă, iar perioada de primire a gunoiului la depozitul de deșeuri din Țînțăreni va crește”, a remarcat liderul fracțiunii.

Potrivit acestuia, pentru a afla valoarea proiectului și rentabilitatea sa, este necesar să se efectueze un studiu de fezabilitate. Numai atunci va fi clar ce este mai profitabil, să deținem propria uzină de prelucrare a deșeurilor sau să o închiriem.

Consilierul municipal Alexandr Odințov a afirmat că datorită creării unei întreprinderi municipale pentru sortarea și reciclarea deșeurilor, va fi posibilă nu numai creșterea veniturilor din bugetul municipal, ci și producerea pardoselei pentru terenurile de sport, precum și producerea altor produse din plastic.

În prezent, în rezultatul sortării deșeurilor de către o întreprindere privată, municipalitatea economisește doar 60 mii de lei.

 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă