PSRM

04 iulie 2024

Socialiștii au solicitat organizarea unor audieri parlamentare cu privire la remunerarea asistenților personali

Deputatul BCS Ivanna Koksal a solicitat audierea în ședința plenară a parlamentului a ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în legătură cu finanțarea asistenților personali în Găgăuzia.

Deputatul a remarcat că reforma ”Restart” urma să îmbunătățească sistemul de servicii sociale. Cu toate acestea, finanțarea asistenților personali în municipiul Chișinău și în Găgăuzia, care era asigurată din bugetul de stat, a fost transferată către bugetele locale. Salariile a 115 din cei 260 de asistenți personali din Găgăuzia, care erau acoperite prin transferuri din Chișinău, aproximativ 9 milioane de lei pe an, sunt acum finanțate din bugetul autonomiei Găgăuze.

„Pentru plata asistenților personali ai persoanelor cu nevoi speciale din Chișinău și alte regiuni, banii sunt alocați din bugetul de stat, iar pentru cei care locuiesc în autonomie nu s-au găsit resurse. Consider că aceasta este o discriminare vădită, deoarece și în autonomie trăiesc cetățeni ai Republicii Moldova”, a subliniat Ivanna Koksal.

Majoritatea parlamentară PAS a respins inițiativa opoziției.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă