PSRM

24 august 2021

Socialiștii au comemorat soldații sovietici care au căzut în luptele pentru eliberarea Moldovei de cotropitorii naziști

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilorîn frunte cu vicepreședintele Parlamentului Vad Batrîncea, consilierii municipali, activiștii PSRM și „Garda Tânără” au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” și au comemorat soldații sovietici care au căzut în luptele pentru eliberarea Moldovei de cotropitorii naziști.

În aceste zile, în urmă cu 77 de ani, au avut loc bătălii grele pentru eliberarea Moldovei de ocupația fascistă. În urma operațiunii Iași-Chișinău, pe care istoricii militari o consideră una dintre cele mai strălucite bătălii militare ale armatei sovietice în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, teritoriul Moldovei a fost eliberat, a fost înfrântă o mare grupare germano-română în direcția balcanică, care a deschis calea spre eliberarea întregului continent european și ofensiva Marii Victorii în 1945.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a remarcat în felicitările sale pentru poporul moldovenesc că cele două date semnificative legate de aceste file glorioase – Ziua Victoriei din 9 Mai și Ziua Eliberării Chișinăului de invadatorii naziști din 24 august – trebuie sărbătorite în țara noastră la nivel de stat.

“Consider absolut inacceptabilă falsificarea istoriei Marelui Război pentru Apărarea Patriei, devalorizarea faptei eroice a soldaților Armatei eliberatoare, egalarea veteranilor Armatei Roșii cu soldații armatei generalului Antonescu.

Poporul multinațional al Moldovei va păstra mereu memoria despre eroismul taților, bunicilor și străbunicilor noștri, care cu prețul propriei vieți au adus pacea pe pământul nostru”, a subliniat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă