PSRM

26 martie 2024

Socialiștii au cinstit memoria eroilor care au eliberat orașul Bălți de sub ocupația fascistă

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, împreună cu sute de bălțeni, membri ai OT PSRM din Bălți și conducătorul acesteia Maxim Moroșan, a participat la evenimentele consacrate unei date semnificative – aniversarea a 80 de ani de la eliberarea orașului Bălți de sub ocupația fascistă: au fost depuse flori la monumentul tancului T-34 și organizat un marș către Memorialul Gloriei Militare, unde a fost cinstită memoria eroilor eliberatori printr-un minut de reculegere.
„Memoria oamenilor nu poate fi ștearsă, indiferent cât de mult ar dori cineva să o facă. Noi suntem urmașii învingătorilor și ne mândrim cu asta. Am sărbătorit și vom continua să sărbătorim Ziua Victoriei pe 9 mai. Să ținem minte și să onorăm – este datoria noastră sfântă față de strămoși, și față de urmași”, a spus Igor Dodon.

Liderul PSRM a amintit că în 2024 Republica Moldova sărbătorește 80 de ani de la eliberarea de sub ocupația fascistă. La 18 martie 1944, Soroca a fost prima localitate eliberată. ”Sunt convins, că în acest an trebuie să organizăm două Marșuri ale Victoriei – pe 9 Mai și pe 24 august, în ziua aniversării eliberării Chișinăului în urma operațiunii Iași-Chișinău”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă