PSRM

19 iunie 2019

Socialiștii au stopat construcția unui bloc multietajat pe strada Dimo 7/1

Socialiștii au stopat din nou lucrările de construcții care se desfășurau pe terenul de pe strada Dimo 7/1, unde un agent economic intenționează să construiască o clădire multietajată.

Locuitorii blocurilor vecine s-au adresat pe data de 18 iunie, către liderul fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Dinari Cojocaru, cu plîngeri precum că pe terenul îngrădit s-au început lucrări de construcție.

La fața locului au venit liderul fracțiunii, consilierii municipali și deputatul PSRM, Grigore Novac, care au solicitat conducerii Primăriei Chișinău și a preturii să vină și să dicute cu agentul economic și cu locuitorii din blocurile vecine.

Liderul fracțiunii PSRM din consiliul municipal, Dinari Cojocaru a menționat că locuitorii au anunțat că pe acest teritoriu au început lucrările de construcție, în pofida faptului că a existat o înțelegere conform căreia pînă joi, pe teritoriu nu se va mai desfășura nimic.

„Agentul economic și-a încălcat promisiunea și a început lucrările de contrucție. În cadrul întrevederii el a spus că a primit informații precum că nimeni nu-și va respecta promisiunile anterioare. De unde este scrisoarea, nu se știe. Prin urmare, astăzi, noi am invitat primarul interimar, reprezentanții preturii, deputații și împreună cu agentul economic am început să discutăm despre situația care s-a creat și despre soluționarea acesteia”, a afirmat Cojocaru.

Părțile au convenit că executivul va pregăti un proiect de decizie privind schimbarea destinației terenului, iar săptămîna viitoare această problemă va fi discutată la ședința consiliului municipal.

Consilierul municipal al PSRM, Alexandr Odințov a declarat că primăria se face vinovată de pierderea a patru procese civile pe cauza dată. Pe 27 iunie va avea loc încă o ședință la Curtea de Apel.

„Agentul economic a promis că pînă pe 27 nu va desfășura lucrări de construcție. Între timp primăria va pregăti proiectul de decizie privind schimbarea destinației terenului și vom discuta despre propuneri”, a spus Odințov.

Agentul economic a spus că este dispus ăs mai aștepte cîteva zile, așa cum s-a discutat anterior.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă