PSRM

27 mai 2019

Socialiștii au acuzat autoritățile municipale că nu implementează deciziile CMC

Consilierii municipali ai fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, în cadrul briefing-ului din 27 mai, au acuzat autoritățile municipale că nu implementează deciziile CMC.

Terenuri sportive și pentru copii

În special, este vorba despre tergiversarea lucrărilor de instalare a terenurilor pentru copii și a celor pentru sport.

Consilierul municipal al PSRM, Victor Poleacov, a menționat că din buget au fost alocate fonduri pentru instalarea terenurilor, dar procesul este tergiversat din cauza autorităților locale.

Potrivit lui Poleacov, începînd cu anul precedent și pînă la momentul actual au fost instalate 180 de terenuri, însă la celelalte terenuri procesul se stopează.

48 loturi de teren

În Chișinău continuă litigiile dintre agenții economici și primărie pentru 48 de terenuri care, încă din 2013 au fost vîndute prin două licitații ilegale.

Potrivit consilierului municipal al PSRM, Alexandr Odințov, socialiștii luptă împotriva construcțiilor ilegale, în special, este vorba despre construcția unei benzinării în apropierea parcului “Alunel”. În această situație, primăria este inactivă și nu contestă decizia primei instanțe de judecată la Curtea Supremă de Justiție.

“Este posibil să se facă schimbul unui teren cu altul, astfel încît să nu facă rău nimănui, dar de ce autoritățile locale nu încearcă să soluționeze problemele cu privire la terenuri. Avocații primăriei nici măcar nu informează despre ședințele de judecată. Ca urmare, aflăm că procuratura pune sechestru pe terenuri, iar instanțele, din cauza inacțiunii avocaților primăriei le scot de sub sechestru pentru agenții economici. Astfel, într-o zi ne vom trezi cu clădiri multietajate construite în parcuri”, a spus Odințov.

El a menționat că valoarea aproximativă a pagubelor cauzate de furtul a 48 de loturi de teren este de peste 20 de milioane de euro.

Consilierul municipal a numit și adresele unde au fost furate terenurile. În special este vorba despre terenul din fața SIS-ului și din fața bazinului Universității de Stat din Moldova.

„Am solicitat avocaților primăriei, ca la următoarea ședință a consiliului municipal, să prezinte toate informațiile despre cele 48 de terenuri. Mai mult de atît, am solicitat primarului interimar, Ruslan Codreanu, să anuleze eliberarea certificatelor de urbanism”, a spus Odințov.

Amenajarea teritoriilor grădinițelor

De asemenea, socialiștii au discutat despre numeroasele plîngeri din partea părinților despre colectarea ilegală a banilor pentru achiziționarea echipamentului și amenajarea teritoriului în grădinițe.

„Părinții sunt nemulțumiți de faptul că sunt nevoiți să colecteze bani și pentru procurarea mobilierului și să desfășoare acțiuni de amenajare a teritoriului. În municipiu sunt unele grădinițe unde teritoriile sunt amenajate, iar în celelalte copii se joacă pe teritorii practic distruse”, a subliniat consilierul municipal, Iurii Vitneanschii.

Acesta a solicitat departamentului de învățămînt să pregătească documentele privind grădinițele, pentru a ști unde trebuie de desfășurat lucrări, precum și să depună o cerere pentru alocarea fondurilor.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă