PSRM

04 decembrie 2020

PSRM inițiază discuții cu fracțiunile parlamentare pentru organizarea alegerilor anticipate

PSRM a invitat toate fracțiunile din Parlament la discuții informale pentru a stabili o foaie de parcurs cu acțiuni necesare pentru dizolvarea legislativului și organizarea alegerilor anticipate. Invitația a fost lansată de către vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea împreună cu liderul fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculița.

La discuțiile informale urmează să participe lideri de la cinci fracțiuni parlamentare: PSRM, PAS, PPDA, PDM, Șor. Scopul este să identifice acțiunile juridice pentru a iniția dizolvarea Parlamentului. Procedurile legale sunt prevăzute în Constituție și trebuie respectate.

„Parlamentul este un organ ales de cetățeni și sunt prevăzute proceduri legale pentru a fi dizolvat și pentru a fi organizate alegeri anticipate în 2021. Sunt sigur că aceste proceduri sunt cunoscute de către Maia Sandu și echipa acesteia. De aceea, chemăm la calm, la masa de discuții, în locul și timpul stabilit de comun acord”, a menționat Vlad Batrîncea.

De asemenea, socialistul a remarcat că acest Parlament nu este pe deplin funcțional. Alegerile anticipate sunt necesare pentru a fi resetat Parlamentul.

„Totodată, trebuie să stabilim ce facem cu activitatea actualului guvern, fie demis și să fie în exercițiu, fie să fie numit un alt guvern, care să administreze țara în perioada alegerilor parlamentare anticipate. Cînd va fi agreată formula cu acțiunile juridice, planul va fi făcut public”, a spus Vlad Batrîncea, care a precizat că la aceste discuții poate participa și președintele ales, Maia Sandu.

PSRM a repetat că nu vor participa în formarea altor majorități parlamentare în actuala componență a Legislativului. Vlad Batrîncea a amintit cum actualul Guvern Chicu a fost supus unei moțiuni de cenzură pentru care au votat deputații PAS, PPDA, Șor și Pro Moldova.

Idea creării acestui grup de discuții a fost lansată astăzi de președintele țării, Igor Dodon, care l-a propus pe Vlad Batrîncea să reprezinte PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă