PSRM

22 ianuarie 2019

Socialiștii: Zeci de milioane de lei sunt anual furați de la copii, lipsindu-i de alimentația calitativă

Reprezentanții Partidului Socialiștilor în cadrul conferinței de presă din 22 ianuarie, au abordat subiectul cu privire la un alt act evident de corupție în capitală: în grădinițele din capitală sunt în continuare furnizate, pe bază de concurs, produse alimentare la prețuri umflate.

Deputatul parlamentar, Radu Mudreac, a remarcat că, situația în care afacerile necurate în continuare se îmbogățesc pe urma fraudei cu hrana pentru copii, iar acesta este rezultatul faptului că nu au fost luate măsuri, după scandalul care a izbucnit în decembrie 2017, cu privire la produsele alimentare de calitate proastă și a produselor cu termenul expirat. Deputatul a reamintit că, reacția societății cu privire la utilizarea alimentelor necorespunzătoare pentru copii a fost mai acută decît furtul miliardului.

În decembrie 2017, în Parlament a fost instituită o comisie specială pentru investigarea acestei situații. La 23 martie 2017, comisia a raportat rezultatele anchetei sale și a făcut o serie de recomandări. Inclusiv, a fost vorba despre faptul că este necesar de modificat mecanismul de organizare a ofertelor pentru dreptul de a furniza alimente instituțiilor preșcolare, asigurarea transparenței licitațiilor, coordonarea propunerilor de licitație cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, etc. Conform hotărîrii Parlamentului, Procuratura și Guvernul, trebuiau să raporteze despre măsurile întreprinse în termen de 2 luni.

Cu toate acestea, nici Guvernul, nici Procuratura Generală nu au raportat măsurile luate. “Noi nu suntem încrezuți că alimentația copiilor a fost modificată, deoarece aceleași companii prestează serviciile de aprovizionare în instituțiile preșcolare și încă sunt permise încălcări grave în organizarea aprovizionării cu alimente pentru copii, zeci de milioane de lei sunt încă furați de la copii în fiecare an , lipsindu-i de alimentația calitativă”, a subliniat Radu Mudreac.

Socialiștii au remarcat că, după alegeri se vor reîntoarce la această problemă și vor încerca să modifice mecanismul de organizare a ofertelor, respectînd cerințele de utilizare a fondurilor bugetare în scopul propus și pentru a îmbunătăți calitatea alimentelor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă