PSRM

23 ianuarie 2015

Socialiştii vor continua să rezolve problemele migranţilor moldoveni aflaţi în Rusia

Partidul Socialiştilor continuă să îndeplinească promisiunile date în campania electorală. Astăzi, liderul PSRM, Igor Dodon a avut la Moscova o întrevedere cu şeful Serviciului Federal de Migraţie al FR, Constantin Romodanovski. În cadrul întîlnirii părţile au examinat posibilităţile de soluţionare a problemelor migranţilor muncitori moldoveni aflaţi în Rusia.

În cursul dialogului Igor Dodon a menţionat că în ultimele o lună şi jumătate socialiştii au adresat SFM cîteva sute de interpelări cu privire la ridicarea interdicţiilor, soluţionarea problemelor de angajare în cîmpul muncii pentru cetăţeni moldoveni. Potrivit lui Dodon, socialiştii vor continua să acorde sprijin cetăţenilor moldoveni în soluţionarea problemelor de acest gen.

Constantin Romodanovskii a menţionat că toate solicitările socialiştilor au fost acceptate spre examinare, iar deciziile  pe marginea lor vor fi luate în cel mai scurt timp.

Menţionăm că datorită acordurilor încheiate anterior între Partidul Socialiştilor şi conducerea SFM, 4 mii de concetăţeni de-ai noştri, care au avut asupra lor încălcări ale legislaţiei migraţioniste, au putut beneficia de aşa-zisa amnistie şi în perioada 5-30 noiembrie au venit în Moldova, iar începînd cu 1 decembrie şi pînă la 30 decembrie, 2014, inclusiv, au putut reveni nestingherit în Rusia pentru a-şi reîncepe acolo activitatea de pe foaie curată.

„Toţi ceilalţi cetăţeni ai Moldovei, care au asupra lor interdicţia de a intra pe teritoriul FR şi care nu au beneficiat de regimul de graţiere din 5-30 noiembrie, se pot adresa la oficiul Partidului Socialiştilor. Sîntem gata să examinăm fiecare caz în parte şi să soluţionăm problemele studenţilor, familiilor cu copii mici, persoanelor  care pleacă la tratament, alte cazuri. Acordul în această privinţă există, şi noi, socialiştii, vom rezolva aceste probleme”, a declarat anterior Igor Dodon. Sute de concetăţeni au urmat acest apel.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă