PSRM

01 martie 2017

Socialiștii susțin pe deplin inițiativa Președintelui de modificare a Constituției RM

PSRM susține inițiativa Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu privire la modificarea Constituției Republicii Moldova și acordarea competențelor suplimentare șefului statului în vederea dizolvării parlamentului.

Alegerea directă a Președintelui a oferit un grad mai înalt de responsabilitate și legitimitate șefului statului. Respectiv, modificarea Constituției și acordarea de împuterniciri președintelui, reprezintă o consecință logică a alegerii directe.

Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova cred că guvernarea actuală conduce țara noastră într-o direcție greșită, iar o cale de ieșire din această situație sunt alegerile parlamentare anticipate. Socialiștii confirmă poziția categorică, cu privire la necesitatea de dizolvare a parlamentului. Anume din această cauză, fracțiunea PSRM va face tot posibilul pentru a sprijini inițiativele prezidențiale în parlament.

PSRM face apel la toți parlamentarii, indiferent de afiliere politică, să sprijine inițiativa de modificare a Constituției Republicii Moldova. PSRM reamintește clasei politice, că purtătorul suveranității naționale este poporul, care își exprimă voința prin organele alese și prin referendum. Socialiștii își păstrează dreptul, de a face apel direct la oameni, în cazul în care inițiativa modificării Constituției nu va fi sprijinită în Parlament.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă