PSRM

21 august 2017

Socialiștii solicită demiterea complicilor lui Dorin Chirtoacă

Consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău solicită demiterea complicilor lui Dorin Chirtoacă. Despre acest lucru au vorbit consilierii municipali ai PSRM, în cadrul unui briefing organizat pe data de 21 august după ședința operativă a primăriei Chișinău.

”Până când Chirtoacă stă la dubă – sistemul lucrează perfect. Avem doar o iesire din situație: să fie susținut referendumul, iar primarul și sistemul din primărie să fie schimbat”, a declarat consilierul Vitalie Mucan.

”Cu toții am sperat că, după reținerea primarului, lucrurile se vor schimba, dar acest lucru nu s-a întâmplat. După reținerea lui Igor Gamrețchii, Direcția transport public este condusă de un alt cetățean al sistemului Dorin Chirtoacă, d-nul Oleg Poiată. După, lucrurile nu s-au schimbat spre bine, ci s-au înrăutățit”, a menționat consilierul.

El a remarcat că ”În Parcul Urban de Autobuze toate unitățile de transport sunt cu termenul depășit. Maxi-taxi-urile, care abuziv au ocupat locul transportului public, nu se gestionează eficient, vedem rute care se anulează. Domeniul de taxiuri din municipiul Chișinau e lăsat în voia sorții. O dată cu începerea anului școlar va incepe aglomerația și în transportul public, cât și  pe drumuri. Din aceste considerente insistăm în mod urgent să fie schimbată conducerea Direcției transport, să fie eliberat  din funcție Oleg Poiată, iar organele competente să inițieze anchete privind activitatea lor”.

Referitor la străzile care se reabilitează în Chișinău, Vitalie Mucan a declarat că nu se efectuează control. Se cheltuie milioane de lei, iar până la urmă se reabilitează cu termen depășit, cu nerespectarea tehnicii securității, cu buget majorat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă