PSRM

05 iunie 2017

Socialiștii solicită convocarea ședinței CMC privind soluționarea problemei deșeurilor

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău solicită convocarea ședinței CMC privind soluționarea problemei deșeurilor din capitală. Potrivit socialiștilor, problema trebuie să fie soluționată cât mai urgent ”pentru că este posibil orice, inclusiv o epidemie sau o catastrofă ecologică”, a declarat șeful fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, în cadrul briefingului din data de 5 iunie.

Potrivit socialistului, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a ordonat șefilor întreprinderilor municipale să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

”Am fost azi la Bubuieci, inclusiv la gunoiște, avem două categorii de oameni: oamenii care sunt cu adevărat indignați și cărora li s-a spus de mult timp că li se va rezolva problema cu care se confruntă. În acest sens am aflat că Chirtoacă a semnat în luna martie  un acord că va rezolva problema timp de 45 de zile, dar acest lucru nu s-a facut nici până acum. Și a doua categorie sunt oamenii care fac parte din Partidul Liberal sau simpatizanții acestuia, ei nu vor să iasă la dialog cu nimeni”, a declarat Ion Ceban.

Ceban_IDe asemenea, Președintele fracțiunii PSRM în CMC a menționat că oamenii plătesc pentru evacuarea gunoiului la timp. Este problema autorităților atât la nivel central, cât și la nivel local, ca lucrurile să meargă așa cum trebuie, și nu așa cum au mers în ultimele zile.

”Am incercat să le explic și celor de la Bubuieci că situația nu mai poate fi tolerată, soluțiile trebuie găsite imediat. Pe termen scurt soluții sunt foarte puține, ele pot fi discutate chiar mâine”, a adăugat Ion Ceban.

Astfel, 17 consilieri municipali socialiști au semnat pentru convocarea ședinței CMC pentru mâine, la ora 10:00, și au invitat toate fracțiunile pentru a discuta acest subiect la Consiliul Municipal Chișinău, cu scopul de a găsi soluții atât temporare cât și pe termen lung unde ar trebui să existe o strategie foarte clară în acest sens. Adresarea a fost expediată în adresa viceprimarului Nistor Grozavu.

”De fapt, ceea ce se întâmplă astăzi în municipiu este dovada faptului a celor 10 ani de guvernare și a faptelor concrete care s-au întâmplat în oraș. Suntem gata și mâine dimineață, am vorbit cu mai mulți reprezentanți ai fracțiunilor din diferite partide politice, consilieri independenți. Ei au zis că vor veni mâine să abordăm acest subiect. I-am invitat și pe cei din Bubuieci, vom invita la raport și pe șefii subdiviziunilor, care astăzi dau din mâini și nu știu ce să facă”, a declarat Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă