PSRM

08 aprilie 2019

Socialiștii solicită convocarea Consiliului Municipal Chișinău sau dizolvarea CMC și stabilirea alegerilor anticipate

Fracțiunea Partidului Socialiștilor în consiliul municipal, solicită Primăriei Chișinău să convoace urgent Consiliul Municipal, în caz contrar PSRM va insista asupra dizolvării consiliului și desfășurării alegerilor locale anticipate.

Consilierul municipal al fracțiunii PSRM, Dinari Cojocaru, a menționat luni, în cadrul briefing-ului, că fracțiunea a venit către executiv cu solicitarea de a fi convocată ședința consiliului municipal, dar un răspuns așa și nu a fost.

“Acest consiliu municipal nu soluționează problemele municipalității, ci lucrează doar cu acele probleme în care există interese. Cred că, încă nu au împărțit proiectele de teren și, prin urmare, nu se grăbesc să desfășoare ședința. Propun dizolvarea acestui consiliu municipal și stabilirea alegerilor anticipate”, a spus Dinari Cojocaru.

Consilierul municipal, Nichita Țurcan, a fost indignat de acțiunile executivului, care în mod deliberat nu a implementat proiectele sociale adoptate de consiliu.

În special, acesta s-a revoltat din cauza deciziei primarului interimar Ruslan Codreanu, de a comasa parcul municipal de troleibuze cu cel de autobuze, fără desfășurarea dezbaterilor prealabile, fără o întrevedere cu experți și fără efectuarea calculelor.

El a remarcat și decizia executivului de a-și atribuie proiecte, aprobate anterior de către consiliul municipal. Este vorba despre sistemul GPS în echipamentul special al întreprinderilor controlate de primărie, precum și despre un proiect de amenajare a teritoriului grădinii zoologice.

Nichita Țurcan a solicitat autorităților locale, fie să lucreze și să convoace o ședință a consiliului municipal, fie să dizolve consiliul și să organizeze alegeri.

Ședința consiliului municipal poate fi convocată la solicitarea a 1/3 dintre consilieri.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă