PSRM

11 august 2021

Socialiștii și comuniștii propun alocarea a peste 51 de milioane de lei agricultorilor care au avut de suferit în urma inundațiilor

Un grup de deputați din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care se propune majorarea Fondului de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural.

Inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor prevede ca alocațiile anuale din bugetul de stat, cumulativ cu alte surse, pentru Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural să constituie nu mai puțin de 4 la sută din cheltuielile aprobate ale bugetului de stat.

Potrivit autorilor, majorarea bugetului pentru dezvoltarea agriculturii și satelor este determinată de creșterea numărului solicitanților de subvenții. Conform Raportului AIPA pentru anul 2021, preliminar cele 773,9 milioane de lei preconizate pentru subvenționarea post-investițională, 820 de milioane de lei constituie angajamentele asumate față de producătorii agricoli care au depus cereri de subvenționare în 2020.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor susțin că această realitate generează subdezvoltarea atât a sectorului agricol, cât și a sectorului agroindustrial, fiind influențată în mod negativ balanța de plăți prin stimulările importului de produse agricole.

Conform Legii bugetului de stat, în acest an mărimea Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie peste 1,1 miliarde de lei. Acest buget s-ar putea dubla, dacă majoritatea PAS va susține proiectul deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă