PSRM

22 decembrie 2017

Socialiștii s-au pronunțat împotriva adoptării unei legi antidemocratice

Socialiștii au cerut să nu se includă în mod repetat pe ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului, din 22 decembrie, proiectul de lege care interzice programele informative și analitice ruse în Moldova. Recent, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a refuzat să promulge documentul scandalos și l-a returnat parlamentului.

”Este o lege antidemocratică care instituie dictatura și totalitarismul în Moldova. Considerăm că acest proiect este nepotrivit la sfârșit de sesiune, nu ar trebui să fie inclus pe ordinea de zi „, a declarat deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea.

Cu toate acestea, majoritatea de la guvernare a inclus în mod repetat proiectul de lege pe ordinea de zi a ședinței parlamentare.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că este un atac serios antidemocratic și antieuropean, care încalcă toate convențiile europene. El a subliniat că în această privință socialiștii se vor adresa la toate organizațiile internaționale, precum și la partenerii externi ai Republicii Moldova.

„Noi condamnăm această încercare de a institui dictatura și totalitarismul în Republica Moldova. Considerăm că guvernul face totul pentru a menține controlul asupra instituțiilor statului. Puteți să impuneți limite cetățenilor, să-i privați de drepturile lor civile. Încercați deja să le interziceți să vizioneze la televizor ceea ce oamenii consideră că este necesar, dar vreau să spun că, în orice caz, veți obține o evaluare bine meritată din partea alegătorilor și societății, iar toate aceste atacuri antidemocratice nu vă vor ajuta să rămâneți la putere. Toate regimurile totalitare într-un fel sau altul se sfârșesc cu eșec „, a spus deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă