PSRM

29 octombrie 2022

Socialiștii protestează în raioanele țării împotriva abuzurilor guvernării

În această sâmbătă și duminică, deputați ai Parlamentului, primari, consilieri locali de toate nivelurile, activiști ai PSRM și din cadrul organizației de tineret ”Garda Tânără” organizează acțiuni de protest în raioanele Moldovei. Astăzi, oamenii protestează la Bălți, Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Rîșcani, Sângerei, Soroca, Anenii-Noi, Criuleni, Dubăsari, Ialoveni, Orhei, Telenești, Cantemir, Căușeni, Comrat, Ștefan Vodă.

Socialiștii condamnă presiunile exercitate de actuala conducere a țării (prin forțele de ordine, Cancelaria de Stat, mass-media angajată etc.) asupra autorităților publice locale, a persoanelor incomode care au o atitudine critică față de politicile antisociale și antistatale ale guvernării.

Vorbitorii la protest s-au pronunțat ferm împotriva metodelor utilizate de guvernare în acest sens, începând cu finanțarea incompletă a raioanelor, blocarea deciziilor autorităților locale de către Cancelaria de Stat, și finalizând cu persecutarea persoanelor incomode guvernării prin intermediul Agenției Naționale de Integritate, media de buzunar, Procuratură, poliție.

Protestatarii cer stoparea persecutărilor politice și a campaniilor de denigrare în mass-media, respectarea alegerii locuitorilor orașelor și satelor, justiție corectă.

De asemenea, se insistă pe finanțarea completă a APL, indiferent de apartenența lor politică. Totodată, se solicită acoperirea datoriilor istorice la plata facilităților obiectelor de menire socială, care s-au acumulat din cauza creșterii tarifelor, astfel încât nicio școală sau grădiniță, niciun spital din țară să rămână fără căldură în sezonul rece.

Protestatarii au scandat:
Nu persecutării primarilor!; Jos mâinile de pe aleșii locali!; Nu justiției televizate!; Nu represiunilor politice!; Nu totalitarismului PAS!; Nu revenirii la statul capturat!; Cerem o atitudine echitabilă față de locuitorii satelor și orașelor!

Amintim, că PSRM a întreprins mai multe acțiuni de susținere a autorităților publice locale. Au fost organizate proteste, conferințe de presă, elaborate proiecte de lege etc. Recent, în cadrul platformei ”Agenda Comună”, alături de alte 7 partide, PSRM a semnat o adresare către Congresul Autorităților Locale și Regionale ale Consiliului Europei în care au fost semnalate abuzurile PAS în raport cu APL.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă