PSRM

19 mai 2022

Socialiștii protestează împotriva politicii antisociale a Guvernului Republicii Moldova

Astăzi, mai mulți deputați, consilieri municipali, membri și susținători ai PSRM organizează o acțiune de protest în fața Guvernului în cadrul căreia își exprimă dezacordul cu politicile antisociale și antipopulare ale actualei guvernări și cer demisia acesteia.

Protestatarii au scandat: ”Jos tarife liberale!”, ”Nu majorării prețurilor”, ”Stop inflației”, ”Prețurile să fie luate sub controlul statului”, ”Guvernul în demisie!”.

Grigore Novac, deputat PSRM a menționat că deși în țară s-au acumulat o mulțime de probleme, inclusiv creșterea prețurilor, inflația fără precedent, guvernarea nu se consideră vinovată de ele. ”Sunt vinovați toți numai nu ei”. Deputatul a menționat că unica soluție de a scăpa de această guvernare incompetentă – este demisia acesteia.

”Evenimentele neplăcute din țara noastră au anumiți arhitecți: Parlamentul care adoptă legi antisociale, inclusiv legea cu privire la carburanți care permite zilnic să mărească prețurile. Parlamentarii zic că nu pot face nimic cu aceste majorări. Noi socialiștii am venit cu propuneri de micșorare a accizului și TVA cu 50%, ceea ce ar permite să scădem prețul la benzină și motorină cu 8-9 lei. Dar propunerea a fost respinsă. Pentru ei e mai ușor să umple bugetul din contul cetățenilor căci nu-i duce capul să facă investiții în această țară, să dezvolte economia.

Cu părere de rău, țara a nimerit în mâinile unor oameni incompetenți care în opinia mea comit crime împotriva propriului popor. Unica soluție ca să salvăm Republica Moldova este ca ei să plece în demisie. Să lase această țară în pace căci mai rău nu poate fi” a subliniat Grigore Novac.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă