PSRM

21 octombrie 2022

Socialiștii participă la lucrările sesiunii plenare a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția)

Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, secretar executiv al PSRM împreună cu Maxim Lebedinschi, membru al Comitetului Executiv al PSRM, se află în aceste zile la Veneția, Italia, unde participă la lucrările celei de-a 132-a sesiuni plenare a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept.

În cadrul unei ședințe de lucru cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, socialiștii au discutat aspecte legate de modificările operate în Codul serviciilor media audiovizuale și legea ce prevede interzicerea utilizării unor simboluri istorice.

Reprezentanții PSRM și-au exprimat dezacordul în legătură cu așa numita Lege a propagandei, care în opinia lor a devenit un instrument de cenzură și obstrucționare a instituțiilor media. Totodată, s-a menționat că prin amendarea legislației audiovizualului, guvernarea a trecut sub control politic instituția publică “Teleradio-Moldova”, fapt criticat inclusiv de Consiliul Europei.

Referindu-se la interzicerea prin lege a utilizării unor simboluri istorice, Vlad Batrîncea a menționat că socialiștii se opun categoric unor asemenea modificări care încalcă dreptul la libera exprimare a cetățenilor, iar practicile de acest gen au fost deja condamnate în unele țări europene și la CEDO.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă