PSRM

02 iulie 2016

Socialiştii l-au comemorat pe Ştefan cel Mare

Astăzi, fracţiunea PSRM în Parlamentul RM, alături de consilierii municipali din partea socialiştilor, activiştii şi adepţii formaţiunii au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare cu ocazia împlinirii a 512 ani de la moartea Domnitorului.

Înainte de aceasta, socialiştii au participat la slujba oficializată la Catedrala mitropolitană “Naşterea Domnului” din Chişinău.

TPA_9059Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon a reiterat importanţa  personalităţii lui Ştefan cel Mare în istoria Republicii Moldova. După cum a menţionat Dodon, marele domnitor a fost un adevărat statalist şi patriot. „Astăzi îl comemorăm pe Ștefan cel Mare și Sfînt care a făcut tot posibilul ca acest pămînt să fie moldovenesc, fiindcă sub conducerea lui a existat Moldova Mare. Noi nu suntem o țară și cetățeni care dorim revanșă, dar cei care se consideră mari români, trebuie să cunoască că Ștefan cel Mare a ars Bucureștiul de cîteva ori și s-a considerat moldovean. El a pledat pentru limba moldovenească și istoria moldovei”, a spus Dodon.

Ștefan cel Mare a fost domnitorul Moldovei între anii 1457 și 1504. A domnit 47 de ani. În timpul său, a dus lupte împotriva mai multor vecini, cum ar fi Imperiul OtomanRegatul Poloniei și Regatul Ungariei. Bisericile și mănăstirile construite în timpul domniei sale, astăzi fac parte din patrimoniul mondial.

FOTO

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă