PSRM

02 februarie 2017

Socialiștii intenționează să aducă cazul demisiei lui Dorin Chirtoacă la CEDO

Președintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, a declarat într-o conferinţă de presă că, fracțiunea PSRM în CMC elaborează o cerere către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de contestare a refuzulului instanțelor locale cu privire la înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului de demitere a lui Chirtoacă. Potrivit lui, în capitală deja ar fi fost ordine dacă primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, n-ar fi pus beţe în roate celor care încearcă s-o facă.

“Din păcate, primarul și majoritatea parlamentară au încercat să blocheze activitatea CMC, şi în primul rînd este vorba despre statutul legii municipiului Chișinău. Odată ce primarul a înţeles că furtul „la greu” sub formă de arendă și vînzare de terenuri, care pînă acum au fost „pâinea caldă” a Partidului Liberal, nu mai merge, îndată a decis să schimbe legea ” – a declarat Ion Ceban.

Potrivit organizațiilor non-guvernamentale, pe care le-a adus drept exemplu reprezentantul fracţiunii, daunele aduse proprietăţii municipale, ca urmare a jafurilor terenurilor publice, se ridică la miliarde de lei.

„Eu și colegii mei, precum și, sperăm, colegii din alte facțiuni nu vom admite furturile proprietăților publice” – a subliniat Ion Ceban.

Potrivit lui, în 2016 Dorin Chirtoacă a lipsit de la locul de muncă timp de 11 luni. Consilierii PSRM sunt de părerea că sub jurisdicţia primarului se află un număr mare de muncitori, aproximativ 1000 oameni, însă în oraş continuă să persiste haosul şi dezordinea. În special, bulevardul Ştefan cel Mare, care era preconizat să fie dat în exploatare încă în 2015, pînă în prezent se află în reparaţie.

„Pentru toate aceste fărădelegi Chirtoacă, mai devreme sau mai tîrziu, va răspunde” – a spus Ion Ceban. El a menţionat că consilierii municipali din fracțiunea Partidului Socialiștilor elaborează o cerere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, cu privire la demisia lui Dorin Chirtoacă.

„Am fost refuzați în a organiza un referendum împotriva primarului Dorin Chirtoacă. Noi vom duce acest lucru pînă la capăt. Pregătim cererea pentru a o duce la CEDO, protestînd împotriva refuzului. Acesta este dreptul cetăţenilor şi nicio instanță coruptă nu-l poate fura”, a spus Ion Ceban.

“Dacă ai obosit, pleacă de bună voie. Dacă nu, noi oricum te vom duce în demisie”, a concluzionat Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă