PSRM

12 februarie 2018

Socialiştii îndeamnă cetăţenii municipiului Chişinău să depună cereri la Primărie şi Preturi

Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău îndeamnă beneficiarii de ajutor social din cadrul fondului de susţinere al populaţiei, să se adreseze primăriei şi preturilor cu cerere de acordare a ajutorului material.

„Mai mult de 30 de mii de beneficiari, care primeau ajutoare materiale din fondul de susţinere al populaţiei, din ianuarie sunt lipsiţi de acest drept. Acest fapt se datorează unei hotărîri de Guvern, prin care se stabileşte că fondul îşi sistează activitatea.Ne-au anunţat că toate ajutoarele vor fi acordate prin intermediul Casei Naţionale de Asigurări Sociale, numai că azi cetăţenii nu pot beneficia de banii lor, dar asta este de la 500 lei lei în sus. ba353bd5-79d8-491e-bf9e-3fa47785ccc4Avem peste o mie de cereri neexaminate”, a menţionat consilierul municipal al fracţiunii PSRM, Doamna Eugenia Ceban.

„Noi Consilierii Municipali ai fracţiunii PSRM elaborăm un proiect prin care toţi beneficiareii sa primescă ajutor. În Bugetul Municipal pentru anul 2018 este prevăzută suma de 22 mii lei pentru acordarea ajutorului material cetăţenilor beneficiari” , a menţionat consiliera.

Consilierul Silvia Grigore a îndemnat mamele cu copii sa se adreseze la Direcţia pentru protecţia copilului pentru a beneficia de ajutor material. „În această direcţie există fonduri, din care pot să aloce ajutorul necesar”, a spus socialista.

Consilierii intenţionează să solicite petrecerea unui audit la Direcţia pentru protecţia copilului, deoarece acolo sunt multe încălcări.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă