PSRM

23 mai 2016

Socialiştii i-au dăruit lui Chirtoacă trei cărţi cu subînţeles şi au solicitat CMC să examineze chestiunea privind iniţierea referendumului de demitere a primarului general

După cum s-a anunţat anterior, astăzi, fracţiunea Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău i-a adus lui Dorin Chirtoacă un cadou format din trei cărţi, cu ocazia căsătoriei care a avut loc acum cîteva zile. 

Toate trei cărţi au fost prezentate cu o anumită aluzie.

Astfel, prima carte este „Managementul personalului”. Petru Burduja, consilier CMC, a menţionat că această carte îi va fi utilă primarului în depăşirea problemelor cu care se confruntă în procesul de colaborare cu subalternii.

Cea de-a doua carte este Codul Penal al RM. Eugenia Ceban, consilier CMC a subliniat că pe lîngă cele 600 de dosare administrative şi penale, intentate primarului, Chirtoacă nu execută hotărîrile de judecată şi cele ale Cancelariei de Stat şi, în special dispoziţia Oficiului teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat din 22 aprilie curent, prin care primarului i se solicită să abroge în termen de 30 de zile dispoziţiile de numire în funcţii a domnilor Mihai Moldovanu, Oleg Poiată şi Igor Gamreţchi pe motiv că aceştia au fost numiţi în funcţii contrar prevederilor legislaţiei în vigoare. Ceban i-a sugerat lui Chirtoacă să studieze Codul pentru a fi pregătit de ceea ce-l aşteaptă în viitor.

Cea de-a treia carte are titlul „Cum să cîştigi la cazinou”. Socialistul Iurie Vitneanschi şi-a exprimat speranţa că ediţia în cauză îl va ajuta pe primarul general să nu piardă întreg bugetul municipiului.

Din păcate, consilierii PSRM nu au reuşit să înmîneze cadourile pregătite direct destinatarului, deoarece Dorin Chirtoacă iarăşi a lipsit de la locul de muncă.

În altă ordine de idei consilierii municipali au menţionat că reeşind din faptul că la ultima şedinţă a CMC au fost examinate doar chestiuni funciare, socialiştii vor solicita fracţiunilor municipale să organizeze o şedinţă specială a CMC în ordinea de zi a căreia să fie incluse chestiuni de importanţă majoră pentru activitatea consiliului şi a subdiviziunilor municipale. Este vorba despre aprobarea Regulamentului CMC, aprobarea taxelor locale pentru anul 2016, audierea raportului privind organizarea activităţii taberelor de odihnă pentru copii, implementarea ghişeului unic etc.

În mod special, socialiştii vor insista pe includerea în ordinea de zi a chestiunii cu privire la iniţierea referendumului de demitere a Primarului General Dorin Chirtoacă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă