PSRM

20 octombrie 2015

Socialiştii continuă protestele şi vor înainta o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Streleţ

Astăzi, preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că socialiştii vor continua protestele şi presiunile asupra guvernării, insistînd pe demiterea tuturor persoanelor culpabile de situaţia dezastruoasă, în care a ajuns să se afle ţara. Totodată, PSRM a pregătit un proiect de lege cu privire la înaintarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Streleţ şi îşi îndeamnă colegii din alte fracţiuni parlamentare să susţină această iniţiativă.

Potrivit lui Dodon, datorită acţiunilor consecvente ale socialiştilor, săptămîna trecută s-a reuşit obţinerea a două rezultate importante: scindarea în alianţa de guvernare şi arestarea unuia dintre oligarhi, a liberal-democratului, Vlad Filat. Totuşi, susţine Dodon, aceste realizări nu sînt suficiente.

„Noi am cerut şi continuăm să cerem demisia Guvernului Streleţ. Acest cabinet de miniştri este al patrulea la număr din partea liberal-democraţilor. Ce au făcut „verzii” în tot acest răstimp, în toţi 6 ani? Un guvern a fost demis pentru corupţie, altul a cedat Aeroportul şi băncile, al treilea, Gaburici, a alocat, în luna martie, 5 miliarde de lei băncilor defectuoase printr-o decizie secretă a Guvernului. Şi iată-l pe cel de-la patrulea, care nu va rezista pînă la Anul nou, pînă la Crăciun”, a spus Dodon.

Preşedintele PSRM a ţinut să menţioneze că, potrivit presei, şeful cabinetului de miniştri moldovean este partener în firma rudei lui Filat „Caravita” şi alături de liderul PLDM deţine 2800 hectare de pămînt în Odessa şi mai este implicat şi în alte afaceri.

„Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ va fi înregistrată săptămîna aceasta. Pentru a o înregistra este nevoie de semnăturile a 26 de deputaţi, iar pentru demiterea cabinetului de miniştri sînt necesare  51 de semnături. Noi vom face tot posibilul pentru ca iniţiativa să fie înregistrată săptămîna aceasta, iar săptămîna următoare să fie votată”, a indicat liderul PSRM.

Dodon a subliniat că socialiştii sînt dispuşi să continue să insiste pe demisia mai multor şefi de instituţii publice ale statului: a procurorului general, a conducătorilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Comisiei Electorale Centrale, Centrului Naţional Anticorupţie, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Serviciului Informaţii şi Securitate. „Toţi trebuie să răspundă în faţa legii”, a explicat politicianul.

Potrivit lui, socialiştii vor continua presiunile asupra guvernării atîta timp cît va fi necesar pentru a o răsturna.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă