PSRM

01 decembrie 2017

Socialiștii au solicitat audieri parlamentare cu privire la cazurile de deportări ilegale a cetățenilor ruși din Moldova

Pe 1 decembrie, fracțiunea Partidului Socialiștilor a solicitat organizarea audierilor parlamentare cu privire la cazurile de deportări ilegale a cetățenilor ruși din Moldova.

Deputații fracțiunii au menționat că există zeci de cazuri de refuz nejustificat de intrare în țara noastră a oficialilor din Federația Rusă și au solicitat ca reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Afacerilor Interne să vină cu explicații privind această chestiune la ședința organului legislativ.

Acordând cuvântul deputaților PSRM, președintele Parlamentului, Andrian Candu s-a prefăcut că nu știe despre ce oficiali este vorba și a cerut să se prezinte nume.

„Dacă doriți, putem să prezentăm chiar și o listă dacă nu sunteți la curent. Dar sunt sigur că cunoașteți, deoarece aceste interdicții sunt, de obicei, coordonate cu autoritățile. De aceea, dorim ca astăzi să fie invitați reprezentanții SIS, MAEIE și Ministerului de Interne, deoarece Poliția de Frontieră intră în componența ministerului. Vorbim despre zeci de cetățeni, reprezentanți ai Guvernului de la Moscova și alți reprezentanți oficiali, precum și savanți, jurnaliști și așa mai departe. Acest lucru a devenit o practică vicioasă. Aceste acțiuni au un impact negativ nu numai asupra imaginii țării noastre, care tinde să fie o țară democratică, în care să se respecte drepturile și libertatea presei, libertatea de exprimare și așa mai departe, dar, de asemenea, asupra relațiilor cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă – a declarat deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Țurcan.

Majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea socialiștilor privind organizarea audierilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă