PSRM

29 august 2015

Socialiştii au protestat la Cahul şi Comrat împotriva fărădelegilor ce au loc în Moldova

Astăzi, deputaţi, membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor, dar şi cetăţeni simpli au venit în faţa consiliilor raionale din oraşul Cahul şi Comrat pentru a se pronunţa ferm împotriva conducerii oligarhice din RM, care a capturat ţara, a furat miliardul şi a pauperizat poporul. Protestatarii au cerut demisia actualilor guvernanţi, micşorarea tarifelor şi alegerea şefului statului prin vot direct.

La Cahul, deputatul socialist Vasile Bolea a ţinut să menţioneze că astăzi Moldova este într-o situaţie deplorabilă. Agricultura este distrusă, economia este distrusă, sectorul bancar este distrus şi toate aceste lucruri au loc sub lozincele europene ale partidelor care au venit la guvernare. „Timp de şase ani la putere s-au aflat patru prim-miniştri dintre care unul a fost ruşinos demis pentru fapte de corupţie, altul a fost un simplu prim-ministru, dar care a participat la furtul miliardului, al treilea şi-a depus mandatul după ce i s-a deschis un dosar penal pentru falsificarea diplomei de studii. Al patrulea, probabil  nu se va deosebi de cei precedenţii”, a subliniat Bolea.

Deputatul şi-a exprimat indignarea că actuala putere, fără ca să întrebe de popor a majorat tarifele la electricitate şi gaz ceea ce a condus la majorarea preţurilor la pîine şi alte produse. Asta, potrivit lui fiind o consecinţă a furtului miliardului ce a avut loc în Moldova. Deputatul a îndemnat populaţia să se alăture protestelor socialiştilor, care au avut deja loc în Basarabeasca, Făleşti şi astăzi la Comrat, şi care vor continua în toate raioanele ţării, ca în final ruşinoasa guvernare să fie demisă, să fie organizate alegeri anticipate, iar poporul de unul singur să-şi aleagă şeful statului.

Iurie Hodorogea, un tînăr din Cahul a menţionat că astăzi tinerii pleacă masiv peste hotare pentru a asigura un trai decent copiilor şi părinţilor săi. „Astăzi tinerii se înscriu la facultate pentru a pleca în SUA la muncă. Cine nu a susţinut bacalaureatul, pleacă şi ei deoarece nu văd viitor în ţara noastră. Guvernarea nu are grijă de tineret şi de viitorul acestora. Tineretul trebuie să sancţioneze această putere  ”, a spus Hodorogea.

Manifestanţii au scandat: „Jos Oligarhii!” „Vrem să trăim într-o ţară liberă!” „Tarifele şi preţurile ne sufocă!”

Amintim că liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă lansarea unor acţiunilor de protest masive pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar la sfîrşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie organizarea unei acţiuni de amploare în capitală.

Menţionăm că la data de 30 august, ora 11:00, Partidul Socialiştilor va organiza acţiuni de protest în raioanele Donduşeni şi Drochia. Socialiştii fac un apel către toţi cetăţenii de a ieşi la proteste deoarece numai astfel va putea fi demisă actuala guvernare oligarhică care sărăceşte şi batjocoreşte poporul.

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă