PSRM

16 septembrie 2016

Socialiştii au protestat împotriva majorării tarifelor la energia electrică şi termică. Ei au cerut instituirea unui moratoriu şi diminuarea tarifelor

Astăzi, în timp ce ANRE desfăşura o şedinţă de aprobare a majorării tarifelor la energia termică şi cea electrică, deputaţii PSRM în Parlamentul RM, consilierii municipali, membri şi simpatizanţii Partidului Socialiştilor au organizat o acţiune de protest împotriva acestor majorări. Pe lîngă aceasta socialiştii au cerut instituirea unui moratoriu asupra majorării tarifelor şi au venit cu un set de propuneri, menite să îmbunătăţească situaţia în domeniu.

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, deputat în Parlamentul RM, a declarat că cetăţenii au venit la sediul ANRE pentru a spune că nu au de gînd să achite din propriul buzunar miliardele furate: “Ne aflăm aici ca să spunem un “Nu” ferm hoţilor. În ţara noastră cresc zilnic preţurile la medicamente, la produsele alimentare, la produsele petroliere. Aceşti hoţi vor ca din buzunarul cetăţenilor să compenseze miliardele furate. Astăzi, ei vor să mai întreprindă o tentativă criminală – să majoreze tarifele la energia termică şi energia electrică. Dacă se va majora tariful energiei electrice cu 20% iar a energiei termice cu 30%, aşa cum doresc cei de la guvernare, atunci toate serviciile şi produsele se vor scumpi în lanţ” a declarat Batrîncea.

TPA_8078Alexandr Comarov, consilier municipal PSRM, ex-director al CET-2, a subliniat că majorarea tarifelor nu este argumentată, deoarece întreprinderea “Moldelectrica” a fost creată în baza a trei întreprinderi cu scopul eficientizării lucrului în domeniul respectiv şi scăderii preţurilor la serviciile acordate. În realitate, portivit lui, se întîmplă cu totul invers, şi în loc să fie create noi mecanisme eficiente de activitate, conducerea propune majorări de tarife.

Secretarul executiv al PSRM a menţionat că situaţia din domeniu poate fi redresată dacă se va ţine cont de soluţiile înaintate de PSRM. Astfel socialiştii propun:

– instituirea moratoriului asupra majorării tarifelor;

TPA_8052– combaterea administraţiei corupte şi a managementului defectuos în cadrul acestor întreprinderi;

-revizuirea tarifelor sub aspectul micşorării acestora prin eficientizarea gestionării sectorului termo-energetic;

– excluderea pierderilor în reţea;

– îmbunătăţirea procesului tehnologic.

TPA_8037Referindu-se la şedinţa din sediul ANRE, Batrîncea a spus că reprezentanţii socialiştilor vor participa la ea dar cu un singur scop, să fie examinate soluţiile înaintate de socialişti.

Participanţii la acţiunea de protest au scandat “Jos hoţii”, “Jos tarifele liberale”, “Nu majorării preţurilor”, “Nu vă bateţi joc de oameni”.

Menţionăm că astăzi ANRE a desfăşurat o şedinţă în cadrul căreia a examinat chestiunea privind majorarea tarifelor la energia termică şi cea electrică în urma adresării întreprinderii  “Termoelectrica” de a majora cu 12% preţurile pentru energia electrică şi cu 27% – pentru energia termică. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă