PSRM

08 noiembrie 2016

Socialiştii au prezentat Topul celor 10 manipulări ale Maiei Sandu şi a adepţilor acesteia

Astăzi, deputaţi şi consilieri municipali ai PSRM, au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au prezentat un ”Top 10 manipulări ale Maiei Sandu şi a adepţilor ei”.

Socialiştii au pregătit un top 10 manipulări care sunt utilizate de Maia Sandu şi adepţii acesteia în raioanele ţării, dar în special, în diasporă:

Manipularea №1: Retragerea cetăţeniei româneşti pentru oamenii simpli. Socialiştii declară că postul de televiziune Jurnal TV pe care l-au numit ”Ghebels TV”, difuzează în permanenţă minciuni la adresa candidatului Igor Dodon.”Jurnal tv este televiziunea care în mod vădit încearcă să propage ura interetnică, să dezbine societatea şi să spună foarte multe lucruri care sunt grave, la capitolul acuzaţii. Această manipulare cu retragerea cetăţeniei româneşti este sperietoarea nr.1 în diasporă” a declarat preşedintele fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

Totodată Ceban a declarat că în programul electoral a lui Igor Dodon este stipulat clar că deţinerea cetăţeniei duble va fi interzisă pentru persoanele cu funcţii de răspundere, cum ar fi: miniştri, membrii aparatului Preşedintelui, aparatului Guvernului, Parlamentului, conducătorii CCA, a Procuraturii, CEC, şi alte persoane cu funcţii de răspundere în stat.

Manipularea №2: închiderea frontierelor este o altă sperietoare utilizată de Sandu. Ceban a declarat că nu acest lucru nu este posibil întrucît relaţiile diplomatice dintre state, la fel ca şi libertatea circulaţiei, se reglementaeză  în temeiul unor convenţii internaţionale: Convenţia privind relaţiile diplomatice de la Viena, Acordurile diplomatice bilaterale şi Convenţia CEDO.

Manipularea №3: Anularea Acordului de Asociere cu UE. Adepţii candidatului comun al forţelor de dreapta susţin că Igor Dodon are stipulat în program anularea acestui Acord.  Ion Ceban a dat citire unui aliniat din programul de guvernare al d-lui Igor Dodon: ”Voi înainta iniţiativa de revenire a Moldovei la regimul de comerţ asimetric cu ţările din UE-un regim favorabil pentru ţară. Vom păstra regimul fără vize pentru cetăţenii Moldoveni în UE şi în spaţiul ţărilor CSI”.

”Nu este prerogativa preşedintelui să anuleze Acordul de Asociere, să fie clar şi pentru Cheianu care minte cetăţenii la televizor. Acest Accord a fost semnat şi ratificat de Parlament şi tot Parlamentul are dreptul să-l anuleze. Trebuie sa fiţi responsabili pentru toate materialele false pe care le distribuiţi în ţară „, – a subliniat Ceban, referindu-se la adversarii politici.

Manipularea №4: Anularea  regimului de vize. “Oponenţii noştri afirmă că din cauza lui Dodon, cetăţenii RM vor călători în Ucraina şi România cu viză. În programul lui Igor Dodon este stipulat foarte clar că liderul PSRM pledează pentru relaţii bune cu toţi vecinii şi partenerii RM, acest lucru fiind confirmat şi în cadrul întrevederilor cu ambasadorii din ţările UE, României şi alte state”, a spus Ceban.

A cincea manipulare – Dodon va anula dreptul la muncă în UE. Dreptul la muncă în statele UE este garantat de comunitatea europeană şi anularea acestui drept poate fi făcut doar de europeni. Socialiştii au declarat că în programul candidatului Igor Dodon este precizat clar că în calitate de preşedinte va încheia acorduri pentru ca cetăţenilor RM care muncesc peste hotare să le fie respectate toate drepturile şi să beneficieze de garanţii sociale,  iar la revenirea în ţară să beneficieze de pensii în baza muncii în statul în care au lucrat.

Manipularea №6: Înrăutăţirea  relaţiilor cu Ucraina. 

“Spre marea deosebire de cei de la guvernare, copiii noştri sunt aici în Moldova. Familiile noastre sunt aici în ţară, noi vrem ca aici să fie linişte şi pace, copii noştri nu sunt în Elveţia şi în alte ţări din Europa în care se află copiii celor de la guvernare. Dodon a fost co-preşedintele comisiei interguvernamentale Moldova-Ucraina şi a avut relaţii destul de bune cu oficialii de acolo, aceste relaţii cu siguranţă vor continua. Prin astfel de manipulări ei instigă poporul la ură, iar acest lucru se pedepseşte penal în ţara noastră”, a mai adăugat Ceban.

Manipularea №7: Finanţarea campaniei – Maia Sandu afişează imaginea de candidat integru care a cheltuit puţini bani pentru campania electorală, însă în realitate, cheltuie milioane.

“Este o ofensă şi o insultă adusă la adresa cetăţenilor. De fapt, Maia Sandu cheltuie sume enorme de bani care nu sunt declarate oficial – iar instituţiile statului care sunt controlate de cei care o susţin, evident că nu se sesizează în acest sens. Concurentul electoral a utilizat 200.000 de pliante care nu au fost achitate din fondul electoral şi nici nu au fost reflectate în raportul financiar. Astfel Maia Sandu a utilizat ilegal fonduri finaciare nedeclarate. Aceste acţiuni sunt în contradicţie cu Codul electoral, şi noi am contestat acest lucru. Majoritatea cheltuielilor pentru deplasările electorale, închirierea sălilor pentru întîlniri cu alegătorii nu sunt reflectate în raportul financiar al Maiei Sandu. De asemenea, potrivit lui Ion Ceban, există lucruri şi mai grave în domeniul reflectării campaniei electorale a Maiei Sandu la posturile de televiziune Jurnal TV şi TV7, şi mai multe portaluri de ştiri. “Jurnal TV difuzează în fiecare bloc de ştiri minim 5 minute de propagandă în favoarea Maiei Sandu, minutul la acest canal fiind de circa 4000 de euro. În fiecare zi cîte 6 buletine de ştiri a cîte 5 minute în favoarea Maiei Sandu – este vorba de 120 de mii de euro/ zilnic, înmulţim la 30 de zile de campanie electorală şi ajungem la suma de  cel puţin 3 milioane de euro. Suma aceasta este de cel puţin 200 de ori mai mare decît suma declarată oficial. Nu mai zicem de publicitatea de pe portalurile de ştiri şi altele. Deci dacă facem o concluzie, ne dăm seama că acest candidat a cheltuit în această campanie mai mult decît toţi concurenţii luaţi la un loc”, a declarat deputatul PSRM Bogdan Ţîrdea.

Manipularea №8: TV-urile lui Plahotniuc în favoarea lui Dodon.

“Ceea ce vedem noi dacă deschidem principalul site al holdingului – Publika, este că de fapt publicitatea electorală se face pentru Maia Sandu. Iată cum sună titlul unei ştiri cu Igor Dodon – “Spectacol electoral. Socialiştii au prezentat un top 10 al minciunilor Maiei Sandu”, iată cum sună titlurile ştirilor despre Maia Sandu – “Maia Sandu mizează pe susţinerea cetăţenilor din diasporă; “PDM îşi reiterează poziţia de a o susţine pe Maia Sandu în turul doi al scrutinului prezidenţial”. Şi tot aşa sunt zeci de ştiri de genul acesta. Cred că diferenţa este clară. Plus, sunt zeci de bloggeri, grupuri formale şi neformale care isterizează pe reţele sociale. În prezent sunt cel puţin 8 televiziuni care fac propagandă deschisă în favoarea Maiei Sandu”, mai spun deputaţii PSRM.

Manipularea №9: Provoacă ură interetnică. Minciuna precum că Dodon vrea să  creeze în RM trei state, Republica Găgăuză, Republica Moldova şi Republica Transnistria. Prin această minciună grosolană se încearcă a dezbina societatea, consideră socialiştii. În programul electoral al candidatului PSRM la funcţia de preşedinte al RM este stipulat faptul că conflictul transnistrean poate fi soluţionat doar prin federalizare mai ales că Moldova practic este o federaţie în momentul în care pe teritoriul său există o autonomie.

”Noi nu ne dorim să dezbinăm societatea. Adversarii noştri au depăşit limita bunului simţ prin astfel de afirmaţii.” a declarat Ceban.

Manipularea №10: Interzicerea coletelor, automobilelor din/în UE. ”Nici nu poate fi vorba despre aşa ceva. Sunt nişte declaraţii false pentru a duce în eroare cetăţenii şi susţinătorii candidatului Igor Dodon”, a conchis Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă